torsdag 2. oktober 2008

Marianne går i kloster.

Byen vår har et kloster som er helt fantastisk. Det er verdenskjent for sin historie og sin utforming. Monasterio de Santa Catalina. Det ble grunnlagt av en rik enke i 1580. Henvendte seg utelukkende til rike spanske familier. Regelen var at rike familiers andre datter skulle gis til klosteret. De ble bragt dit i 3 års alderen, og kom aldri mer ut fra klosteret.
Fargerikt og flott er det en hel by innenfor murer midt i byen. Der er også i virksomhet idag, men nå er bare en liten del av det enorme området i bruk som kloster.I dag har selvsagt nonnene frihet, ikke som i tidligere tider. Men de rike jentene kunne ha opp til fire tjenestepiker innenfor murene. De ble da også tvunget til konstant opphold der.
Lange veier går imellom husene, eller klostercellene. I gamle dager kom også verdenskjente kunstnere ogg underholdt nonnene som bodde innenfor murene.
I den ene enden av klosteret finner vi vaskeriet.
En finurlig innretning der nonnene hadde sine store kar hvor vann rant inn og ut. En utrolig opplevelse å gå her. Det er også to flotte restauranter her i dag. Den ene går for å være gastronomisk høydepunkt i byen.
Posted by Picasa

Ingen kommentarer: